"Verbonden met mijn gevoel, zonder het contact met de aarde te verliezen."

Ik ben Louise, natuurcoach, geboren in 1984 en unschooling mama van drie dochters Ceder, Lente en Sterre. Sinds ruim 12 jaar houd ik mij intensief bezig met alles wat ik ‘ecoholistisch’ noem: een balans vinden in mijzelf, met de mensen om mij heen en met de Aarde.

Op zoek naar zingeving
Na mijn middelbare schooltijd heb ik veel gereisd door delen van Europa, Zuid-Amerika, Azie en Rusland en mijn blik mogen verbreden. Een van mijn passies is talen en inmiddels heb ik mij grotendeels als autodidact vier talen eigen gemaakt. De reden van mijn reizen was ook een innerlijke reis: ik was op zoek naar zingeving in mijn leven; iets dat mij eindeloos kon boeien.
Verbinding
Zo was ik als kind reeds gefascineerd door mijn ouders moestuin. De in de wind wuivende mais kan ik me nog levendig voor me halen. Langzaam kwam ik tot het besef dat dit was wat ik miste: mijn verbinding met alles wat leeft en daarmee met Moeder Aarde.
(Levens)ervaring

Inmiddels ben ik een aantal jaren en een hoop ervaring verder, die mij stukje bij beetje dichter brengen bij wie ik werkelijk ben. Middel verschillende opleidingen: de Permacultuur Jaartraining in (2008), Opleiding kruidengeneeskunde in (2009), Ayurvedische massage (2006), Practitioners training Hypnobirthing (2012), Yoga Docentenopleiding (2007), Doula Opleiding 2014, ontwikkelde ik steeds meer een holistische kijk op het leven. Ook volgde ik verschillende cursussen en workshops in (moes)tuinieren, voedselbossen, natuurbeleving, ecologie, eetbare wilde planten, zaden oogsten, composteren, koken en meer, die mijn praktische skills hebben ontwikkeld en verbeterd. Deze kennis, wijsheid en ervaring bijeen vormt de basis voor wat ik nu doe: als natuurcoach anderen inspireren voor een natuurlijk, holistisch leven.

Ik geloof in natuurlijk leren. Leren vanuit een intrinsieke motivatie. Dit heeft geleid tot de keuze om vrij leren te bieden aan onze kinderen. Ik noem dit ‘earth schooling’. In Nederland wordt het ‘thuisonderwijs’ genoemd. Er zijn vele richtingen en manieren om hier invulling aan te geven. Wij doen dit vanuit het ecoholistisch perspectief. Onze kinderen leren van het leven in al haar facetten, van groeiprocessen, natuurljke materialen, en ontdekkingen doen in de natuur. Wij faciliteren hen bij datgene wat hun interesse wekt. We stimuleren hen om te ontdekken door nieuwe onderwerpen aan te dragen en hen vervolgens vrij te laten in hun eigen proces hieromtrent.

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Hoe ik jou kan inspireren als natuurcoach om te leven vanuit je hart, met beide benen op de grond? Bekijk mijn aanbod voor meer informatie of neem contact met me op. Ik reis door het hele land. Mijn werklocatie is dus flexibel. Met mijn camper heb ik mijn huisje bij me.
In overleg is er een hele hoop mogelijk!

Natuurcoach
Natuurcoach
Natuurcoach

“Leven in de flow, met als tijd de maan, de zon en de seizoenen.
 Leven vanuit ons hart. Met beide benen op de grond.”

Inspireren

Ik hou ervan om anderen te inspireren als natuurcoach en geïnspireerd te raken. Van elkaar en van de natuur in ons en om ons heen. Ik leer elke dag een beetje meer, en verwonder me elk moment over het moois dat het ‘leven’ heet.
Wisely Simple, Simply Wise.

Verbinden

Cocreëren. Samenwerken. Elkaar versterken. Bij mij ontstaat er verbinding. Met jezelf, anderen en de natuur. Ik vind het fantastisch om mooie samenkomsten te organiseren met holistisch leven als uitgangspunt. Zo organiseer ik regelmatig workshops, en breng ik mensen samen tijdens de Kids Area van het Living Village Festival en het Footprint Festival.

(Co)Creëren

Heb je ideeën en talenten die je de wereld in wilt brengen? Ik kan je daarbij helpen. Organiseren is mijn ding. Inspirerende events, retreats en experiences, workshops en cursussen… Samen kunnen we de formule vinden en uitwerken om jouw talenten en ideeën de wereld in te zetten.

Hoeders van Moeder Aarde

We hebben gezworven over de wereld, om te mogen ervaren dat ons ware thuis diep binnen in onszelf zit. Dat de mensen om ons heen er echt toe doen. Dat we ons vrij voelen om een echte aardbewoners te mogen zijn.

Dit nomadische gevoel zit diep in mij geworteld, alsmede het verlangen om ergens een basis te creëren. Deze basis creërden we eerder in de Randstad en daarna in het zuid-oosten van Nederland. Op stukjes aarde die door onze handen omgevormd wilden worden naar biodiverse, veerkrachtige,  eetbare en zelfredzame biotopen.
Een voedselbos biedt een mooie, veerkrachtige aanvulling op ons dagelijkse dieet. Door langzaam over te schakelen naar een food-forest-based-dieet, raken wij steeds minder afhankelijk van wat de winkel ons te bieden heeft en een mooi bijkomend voordeel is de positieve impact op onze gezondheid!

Wil jij ook een eigen voedselbos of permacultuurtuin aanplanten? Als natuurcoach denk ik graag me je mee!

Jij bent onderdeel van de natuur

Wil je geïnspireerd worden voor EcoHolistischer leven? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Heb jij 'm al? Mirabelle's Voedselbos staat nu online in de webshop!

Mirabelles Voedselbos is een fantastisch inspirerend en educatief kinderboek. Het gaat over een meisje dat durft te dromen van een mooie(re) wereld.
Durf jij te dromen? Samen dromen en manifesteren wij het paradijs op aarde! Wil je geïnspireerd raken door dit meisje?
natuurcoaching
Scroll to Top