Mirabelle's Voedselbos is een inspirerend en hedendaags natuurboek voor jong en oud. Het gaat over het jonge meisje Mirabelle, dat door haar dorp wandelt en zaden, ondersteuning en advies verzamelt voor het voedselbos waar ze van droomt. Een voedselbos voor haarzelf en haar gemeenschap.

Over het natuurboek

Mirabelles Voedselbos is geschreven door de Roemeense schrijfster Ina Curic en vertaald en uitgegeven door Louise van Luijk. Natuurorganisatie IVN is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming en zal het boek gebruiken bij hun Tiny Food Forest project.

Toen Louise voor het eerst zag dat dit boek bestond, wilde ze het kopen. Ze stuurde de Roemeense schrijfster een berichtje en kon het direct via haar aanschaffen. Ze suggereerde dat een Nederlandse versie wel op z’n plaats was, en toen Ina Curic hierop enthousiast reageerde, was het idee geboren: de vertaling van dit mooie boek!

Het natuurboek Mirabelle’s Voedselbos is met behulp van een crowdfunding tot stand gekomen. Op 29 oktober 2020 was de kick-off van dit mooie boek, dat vele harten zal doen oplichten en vele dromen doen aanwakkeren.

Want durven dromen, dat is waar het boek over gaat. Een meisje dat durft te dromen. Ondanks de twijfels van haar omgeving blijft ze bij haar droom, die hierdoor stapje voor stapje begint te groeien, totdat de kiem ontsproten is om uiteindelijk goed wortel te gaan schieten.
natuurboek

Klik hieronder voor een kijkje in het boek

Recensies

Help je mee de aarde groener te maken?

Wil je wat terugdoen voor de aarde, maar heb je zelf geen tuin? Doe een donatie!
Met jouw donatie planten wij een kruid, struik of boom die een plek zal krijgen in een permacultuurtuin in Nederland. Zo steun je permacultuurprojecten door heel Nederland, en draag je bij aan een groenere wereld.
Help jij ook mee? Doneer nu voor Moeder Aarde!
zwangerschap
Scroll to Top