"De hele dag buiten Zijn: struinen, ontdekken, spelen, zingen, dromen, eten maken, creeren, fantaseren, samenwerken, muziek maken, delen... en vooral gewoon Zijn."

Bosschooltje De Vurige Vos

Ons bosschooltje bestaat uit veel Buiten (Voedselbos in Opbloei). Elke dag verloopt volgens een vaste basisstructuur en we gaan met de seizoenen mee.

Onze centrale plek is het vuur. Rondom het vuur komen we samen. Om te eten, te zingen, te praten, te delen en te lachen.
Na de lunch is er ruimte voor vrij spel, een knutsel of voor verdieping van de ochtendactiviteit en we sluiten de dag rond half vier af met een cirkelmoment.
Als rode draad door de dag verweven wij onze inzichten en skills op gebied van natuurlijk levensgeluk. Waarbij ecologie, holisme, intrinsieke motivatie en het individu centraal staan. En dit alles voorzien van een sjamanistisch tintje!
Onze voorzieningen zijn basic, doch weldoordacht en vriendelijk voor moeder aarde: met spaarzaam gebruik van drinkwater en gebruik van humanure composttoiletten. Energie komt van de zon en onszelf.
Het bosschooltje komt wekelijks op donderdag van 10 tot 16 uur samen met een vaste groep kinderen tussen de 5 en 11 jaar.
Voor meer informatie over het bosschooltje, stuur een mailtje.

Zin om ook eens een bosschooltje-dag mee te maken? Als gezin, met een groepje vriendjes, tijdens een kinderfeestje of met de klas?
Bekijk dan hier onze workshops en mini privé-retraite.
Of bekijk hier de agenda voor alle aankomende activiteiten.

Mini privé-retraite: ervaar EcoHolisme in 1 dag

Laat je onderdompelen in de wereld van het EcoHolisme. Een hele dag ben je bij mij te gast en leef je mee in het ritme van de natuur. Samen maken we heerlijke voeding met producten uit de natuur. We doen een yoga en meditatie sessie. We werken samen in de natuur en je krijgt een uitgebreide rondleiding. Ook is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen en in te gaan op jouw persoonlijke behoeftes tijdens de dag. Na afloop krijg je iets lekkers mee naar huis.
Scroll to Top