"De hele dag buiten Zijn: struinen, ontdekken, spelen, zingen, dromen, eten maken, creeren, fantaseren, samenwerken, muziek maken, delen... en vooral gewoon Zijn."

Bosschooltje De Vurige Vos

Momenteel heeft het bosschooltje geen vaste locatie en draait dus niet met regelmaat. In plaats daarvan organiseer ik events door heel het land op het gebied van natuureducatie, wildplukken en earthschooling.

Voel jij je geroepen om de magie in het leven van jouw kinderen en jezelf te brengen?
En ken je een fijne, natuurlijke buitenlocatie? Neem contact met me op, want samen kunnen we cocreeren!

Ons bosschooltje bestaat uit veel Buiten.  Elke dag verloopt volgens een vaste basisstructuur en we gaan met de seizoenen mee.

Onze centrale plek is het vuur. Rondom het vuur komen we samen. Om te eten, te zingen, te praten, te delen en te lachen.

Na de lunch is er ruimte voor vrij spel, een knutsel of voor verdieping van de ochtendactiviteit en we sluiten de dag rond half vier af met een cirkelmoment.

Als rode draad door de dag verweven wij onze inzichten en skills op gebied van natuurlijk levensgeluk. Waarbij ecologie, holisme, intrinsieke motivatie en het individu centraal staan. En dit alles voorzien van een sjamanistisch tintje!

Zowel kinderen als ouders leren tijdens een bosschooldag zich nog meer te verbinden met de natuur in zichzelf en om hen heen.  

De leeftijd is van 5 t/m 122 jaar 😉 . De focus van de activiteiten ligt voornamelijk op de leeftijd tussen de 5 en 12 jaar. Ouders zijn welkom, mits zij meedoen. Evt meekomende jongere kinderen zijn ook welkom. Hiervoor is geen programma.

En greep uit de magische inspiratiemand van ‘De Vurige Vos’: wildplukken, vuur maken, houtbewerken, struinen, ontdekken, samen spelen, creatieve maaksels van natuurlijke materialen, zintuigen gebruiken, zingen, muziek maken, delen rondom het vuur, sjamanistische gebruiken… en meer.

Voor meer informatie over de natuurschool, stuur een mailtje.

Zin om ook eens een natuurschool-dag mee te maken? Als gezin, met een groepje vriendjes, tijdens een kinderfeestje of met de klas?
Bekijk dan hier onze workshops en mini privé-retraite.
Of bekijk hier de agenda voor alle aankomende activiteiten.

Mini privé-retraite: ervaar EcoHolisme in 1 dag

Laat je onderdompelen in de wereld van het EcoHolisme. Een hele dag ben je bij mij te gast en leef je mee in het ritme van de natuur. Samen maken we heerlijke voeding met producten uit de natuur. We doen een yoga en meditatie sessie. We werken samen in de natuur en je krijgt een uitgebreide rondleiding. Ook is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen en in te gaan op jouw persoonlijke behoeftes tijdens de dag. Na afloop krijg je iets lekkers mee naar huis.
Scroll to Top