Wondermiddel

Wat zou je doen als iemand je vertelde dat er een simpel supplement bestaat dat je kan helpen tegen een postnatale depressie, ervoor zorgt dat je meer dan genoeg borstvoeding produceert, het postnatale genezingsproces positief beïnvloedt, je veel energie geeft, je bloed- en ijzertekorten aanvult en jou en je baby precies de goede ondersteuning tijdens de eerste maanden na de geboorte geeft? Zou je geïnteresseerd zijn? Mooi! Want bijna elke moeder heeft de mogelijkheid om een fijne kraamtijd (en de maanden erna!) te ervaren. Simpelweg door het gebruik van de placenta!
Bijzonder orgaan
De placenta is van jou en je kindje en een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Dit ongelooflijke orgaan is speciaal door jouw lichaam ontworpen voor je baby en is een onderdeel van de zwangerschap en geboorte. Prachtig om ook na de bevalling hier gebruik van te kunnen maken, toch?
Placenta
Placenta
Positieve effecten
De placenta bevat een aantal belangrijke inhoudsstoffen die stuk voor stuk een positieve werking hebben op het herstel na de bevalling. Het placenta bevat onder andere:

Capsules, smoothie, zalf, tinctuur…

Je kunt de placenta op verschillende manieren verwerken. Je kunt van een stukje ervan bijvoorbeeld een smoothie (laten) maken en deze kort na de bevalling als een eerste powerboost opdrinken. Ook kun je de placenta laten drogen en er capsules van laten maken en zo de waardevolle stoffen en hormonen weer tot je nemen. Je kunt er ook een zalf of tinctuur van laten maken.
Hoe werkt het?
Voorafgaande aan de bevalling bespreken we samen wat je met de placenta wilt doen. Na de bevalling leg je de placenta zo snel mogelijk in de koelkast en neem je contact met me op. Ik kom de placenta binnen 48 uur ophalen (of het wordt gebracht) en verwerk het zoals overeengekomen. Dan komt het weer zo snel mogelijk terug, zodat je er direct gebruik van kunt maken!

NB. Naast de hieronder genoemde kosten, kunnen er ophaal- en reiskosten van toepassing zijn. Ophaalservice (ex reiskosten): €40. Reiskosten worden berekend voor ophalen en/of terugbrengen (0,25ct/km)

Placenta

Placenta verwerking

Capsules, rauw of gestoomd

De placenta wordt in stukken gesneden en gedroogd in een speciale dehydrator (droogoven). Afhankelijk van de grootte van de placenta duurt dit proces 48 tot 72 uur. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd.
Het voordeel van capsules is dat je het lang kunt bewaren en goed kunt doseren. Je kunt dit zowel van de rauwe placenta als de gestoomde doen (of half om half).
Het effect van het innemen van rauwe placenta capsules is dat het een echte energieboost geeft aan het lichaam en de geest. De werking van gestoomde capsules is milder. Vooral voor de eerste weken, waarbij rust juist zo belangrijk is, zijn vooral gestoomde capsules aan te raden.
Kosten:
  • Capsuleren rauw: €180
  • Capsuleren gestoomd: €190
  • Capsuleren rauw&gestoomd mix €200

Placentazalf

De placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid van zowel baby als moeder. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken, is er de placentazalf. Deze zalf wordt gemaakt met uitsluitend biologische ingrediënten (waar mogelijk uit eigen tuin) en is op basis van bijenwas, goudsbloem en etherische lavendelolie.
De placentazalf kan je gebruiken bij onder andere:

Kosten: Placentazalf (50ml): €45

Placenta Tinctuur

Een tinctuur is een middel op basis van alcohol. Ik gebruik hiervoor biologische medronho (wilde aardbeiboom uit Portugal), welke precies het goede alcoholpercentage bevat. Een tinctuur is jaren houdbaar en kan goed gebruikt worden als de capsules op zijn.
Placenta tinctuur is te gebruiken bij onder andere:
Aan de baby kan het ook in verdunde dosis gegeven worden wanneer het stress ervaart.

Kosten: Placenta Tinctuur (60 ml): €40

Placenta Smoothie

Een subtiele manier om op hele efficiente wijze een flinke dosis energie en voedingsstoffen uit de placenta binnen te krijgen, is door middel van een placenta smoothie.
Met biologische en pure ingredienten zoals kokoswater, fruit en honing of ahornsiroop, maak ik voor jou een heerlijke smoothie die jou voedt en vervult. De smoothie kun je ook eventjes bewaren in de koelkast voor de dag erna. In de vriezer kun je er nog langer van genieten. Wanneer je een placenta smoothie wilt laten maken, gaat dit in combinatie met de verdere verwerking van de placenta tot capsules en eventueel zalf en tinctuur.

Kosten: Bereiden smoothie aan huis: €60

Placenta Art

Elke placenta heeft een prachtige, unieke vorm. Om dit vast te leggen, kan ik hier prints van maken, welke bijvoorbeeld te gebruiken zijn voor het maken van een geboortekaartje, of als schilderij. In ieder geval een waardevolle herinnering aan deze bijzondere dag.

Kosten: Placentaprint: €45

Help je mee de aarde groener te maken?

Wil je wat terugdoen voor de aarde, maar heb je zelf geen tuin? Doe een donatie!

Met jouw donatie planten wij een kruid, struik of boom die een plek zal krijgen in een permacultuurtuin of voedselbos in Nederland. Zo steun je prachtige projecten door heel Nederland, en draag je daarmee op een fijne manier bij aan een groenere wereld.

Help jij ook mee? Doneer nu voor Moeder Aarde!
Scroll to Top