"Vruchtbaar verbindt jong en oud met de natuur om ons heen. Zodat we met beide benen op de aarde ons hart durven volgen."

Natuurbeleving voor jong en oud

Op zoek naar een inspirerend uitje? Of een om-nooit-te-vergeten feestje? Een verbindende workshop?

Een van mijn passies is het overdragen van onze liefde voor de natuur. Jaren ervaring met permacultuur, wilde planten, kruiden, bush craft, voedsel verbouwen, natuurvieringen en -ceremonies, sjamanisme, en leven met de seizoenen. Deze vormen bij mij het fundament van waaruit ik mijn kennis, ervaring en wijsheid deel met anderen tijdens workshops, kinderfeestjes, teamuitjes, retreats, cursussen, excursies en ons wekelijkse bosschooltje.
Voor alle workshops geldt dat geen enkele hetzelfde is. De dynamiek en opbouw van de workshop doen we samen, dus is afhankelijk van de groep. Dit maakt elke workshop uniek!

Alle workshops kunnen op elke gewenste locatie worden gegeven in elke gewenste vorm:
De workshops voor natuurbeleving zijn geschikt voor bso’s, scholen en kinderdagverblijven, als kinderfeestje of als teamuitje. Voor meer informatie over de tarieven en mogelijkheden, neem contact met ons op!

Benieuwd naar de activiteiten op gebied van natuurbeleving die de komende tijd georganiseerd worden? Bekijk hier de agenda!

natuurbeleving
natuurschool

(Kinder)feestje

Alle onderstaande activiteiten zijn superleuk als uniek natuurlijk (kinder)feestje. Dit kan bij ons in de tipi, bij de jarige thuis of ergens anders. Zelfs de taart en lunch kunnen we regelen, geheel biologisch, vegetarisch en rekening houdend met alle dieetwensen.

Neem contact op

Teamuitje

Alle onderstaande activiteiten zijn uitermate geschikt voor een bijzonder natuurlijk teamuitje. Dit kan bij ons in de tipi, op de bedrijfslocatie of ergens anders. Er zijn interessante activiteiten voor alle seizoenen en weersomstandigheden, neem voor meer informatie en vragen contact met ons op!

Neem contact op

Workshops Natuurbeleving

Workshop Toveren met Kruiden

Tijdens deze magische natuurbeleving workshop leren kinderen enkele basiskruiden en de toepassingen ervan. We gaan alle zintuigen benutten en gaan daarom ook de tuin in! De kinderen mogen zelf kruiden uitkiezen en er een unieke, eigen kruidentheemix van toveren. Ook maken ze een mooi etiket.

natuurbeleving

Workshop Groene Smoothie

In de tuin werken is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Tijdens deze wilde workshop proeven, ruiken, voelen en zien de kinderen onze bijzondere tuin met al hun zintuigen. We gaan met zn allen op jacht naar wilde planten voor in een supersmoothie!
natuurbeleving

Workshop Het Magische Soep Avontuur

Tijdens deze magische natuurbeleving gaan de kinderen op avontuur! We knutselen de mooiste toverstokken en koken (mits het weer meezit) op een echt vuur! Begeleid door een meeslepend verhaal gaan we aan de slag met een woeste soep. En na afloop smullen natuurlijk…

bosschool

Workshop Kruidencrème magie

Wederom een toverachtige workshop waarbij de zintuigen optimaal worden benut. We zoeken onze favoriete geuren uit, bekijken kruiden, luisteren naar verhalen over de wonderbaarlijke kruidenwereld en we gaan aan de slag om een echte kruidencrème te maken. Ook wordt er geknutseld: een mooi etiket voor op het potje! Na afloop mogen de potjes natuurlijk mee naar huis.
natuurschool

Workshop Uilenballen pluizen

Een griezelige workshop waarbij we een kijkje gaan nemen in de braaksels van een uil. Wat zou de uil gegeten hebben? En hoe ziet eigenlijk de binnenkant van een muis eruit? Dit en meer tijdens deze workshop voor echte onderzoekers.
uienballen

Workshop Vuur!

Een vurige workshop met alles over vuur. We gaan zelf vuur maken met alleen maar materialen uit de natuur, stokken verzamelen en versieren voor onze eigengebakken ‘Pain du Stok’…
workshop

Plantenpapier maken

Van allerlei vezelige planten uit de natuur kun je papier maken. Van distels bijvoorbeeld! Of van maisblad… Elke plant heet zijn eigen kleur en structuur… en door er kleurige bloemen aan toe te voegen creer je jouw eigen unieke prachtige papierkunst. Een waar experimenteeravontuur tijdens deze natuurbeleving!

natuurbeleving

Eetbaar landschapje maken

Boven het vuur kunnen de lekkerste baksels ontstaan! Met bloemen, fruit en kruiden ontstaan de mooiste landschapjes die eigenlijk te mooi zijn om op te eten… En het leuke is wel: ze zijn om te smullen!
natuur workshop

Geluksamulet maken

We maken van verschillende houtsoorten mooie amuletten. Voor de allerkleinsten kan dit met vlierehout en verf. Vanaf een jaar of 8 is het ook heel leuk om met een zaag, vijlen, schuurpapier en een brander in de weer te gaan. Met een beetje geduld ontstaat er iets prachtigs.
geluksamulet maken

Eetbare wilde planten wandeling

We gaan samen op pad om eetbare wilde planten te herkennen, en waar mogelijk te proeven en te plukken. Tijdens de wandeling vertel ik je alles over de kracht van wilde planten, de wildplukethiek vanuit het indiaanse perspectiek, en leer je een aantal planten herkennen.

wilde planten

Workshop Elfenhuisjes maken

Wie zegt dat elfen niet bestaan? Misschien zien we ze nooit omdat ze nergens een plekje kunnen vinden om te wonen! Ingeleid door middel van een magisch elfenverhaal, gaan we met klei, steentjes, takjes, en andere natuurlijke materialen prachtige elfenhuisjes maken. Als het weer en de locatie het toelaten, gaan we eerst naar buiten om zelf materialen te vinden. En ieder kind krijgt een speciale steen om in zijn/haar eigen huisje te verwerken. Uiteraard mogen de huisjes ook mee naar huis!
natuurworkshop

Mini privé-retraite

Kom langs en laat je onderdompelen in de wereld van het EcoHolisme. Een hele dag ben je bij mij te gast en leef je mee in het ritme van de natuur. Samen maken we heerlijke voeding met producten uit de natuur. We doen een yoga en meditatie sessie. We werken samen in de natuur en je krijgt een uitgebreide rondleiding. Ook is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen en in te gaan op jouw persoonlijke behoeftes tijdens de dag. Na afloop krijg je iets lekkers mee naar huis. Duur van 10 tot 16 uur.
natuurbeleving coaching
Scroll to Top