Waarom postnatale zorg?

In de kraamtijd

Als zwangere vrouw heb je, zeker in de laatste weken naar de bevalling toe, veel met je mee mogen tillen. Als klap op de vuurpijl een bevalling die een hoop energie kost. Na deze wonderlijke gebeurtenis is rust het sleutelwoord. Dat er voor je gekookt wordt, het huis wordt schoongehouden en de andere kinderen onder de pannen zijn is absoluut geen overbodige luxe.

En jij kunt je dan richten op datgene waarvoor deze kraamperiode voor is bedoeld: aandacht voor je kindje en jezelf! Een pasgeboren moeder heeft namelijk net zoveel verzorging nodig als haar baby’tje!

Rust en ontspanning

Deze twee dingen zijn na de bevalling net zo belangrijk als ervoor. In veel traditionele culturen wordt de periode na de bevalling gezien als ‘heilig’ voor de moeder. Haar huishouden wordt gedurende veertig dagen helemaal overgenomen door de gemeenschap, waardoor zij alle ruimte en rust kan nemen die nodig is in deze tijd van herstel. En dit is zo essentieel voor het verdere ouderschap in verbinding! In het westen komt langzaam maar zeker ook (weer) het besef dat deze periode belangrijk is om bij stil te staan.

Massages en rituelen

In verschillende culturen bestaan bijzondere rituelen en wijsheden om de moeder de ondersteuning te bieden die ze nodig heeft. Ontspanningsmassages met herstellende oliën; warme buikverzorging met buikwikkels; helende en aardende rituelen; genezende crèmes en tincturen; heilzame kruiden… allemaal manieren om de kraamtijd zo optimaal mogelijk te kunnen benutten. Zo kan de moeder weer terug in haar eigen kracht komen en volledig in balans deze nieuwe fase in haar leven aangaan.
negentig minuten ontspanning

Post Partum full body massage

Tijdens een heerlijke ontspanningsmassage kun je 90 minuten lang in je lichaam wegzakken en je aandacht richten op de plekken in je lichaam die dit nodig hebben. Terwijl je kindje wordt verzorgd door iemand anders die op dat moment dichtbij is, kun jij helemaal ontspannen. Indien nodig, kan de massage worden onderbroken om je kindje te voeden, zodat je erna weer zonder stress kunt genieten van de massage. Kosten €90. Reeks van 3 keer €250.
drie uur in de watten gelegd

Rebozo Sluitingsritueel

Vanuit Mexico kennen we een bijzonder ritueel dat de kersverse moeder na 40 dagen weer terugbrengt in haar lichaam en de periode als kraamvrouw kan afsluiten. Tijdens dit 3 tot 3,5 uur durende ritueel wordt de vrouw zowel fysiek als mentaal in de watten gelegd. We beginnen met een heerlijke ontspanningsmassage, gebruik makend van heilzame oliën. De massage kan in stilte worden ondergaan. Of je kunt, als je die behoefte voelt, vertellen over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Op deze manier kun je deze periode bewust afsluiten. Daarna ga je in een heet bad dat is verrijkt met reinigende kruiden. Tenslotte word je met behulp van rebozo’s (Mexicaanse doeken) ingewikkeld. Deze zorgen voor de eigenlijk ‘sluiting’. Tijdens het ritueel drink je reinigende en verwarmende kruidenthee.

Een compleet rebozo sluitingsritueel dat gedaan wordt door twee vrouwen en ruim 3,5 uur duurt, kost €225 (ex reiskosten). Ik kan het ook alleen bij je doen, of je kunt een vriendin vragen om erbij aanwezig te zijn en mij te assisteren. Dan kost het €175.
bel of mail me gerust als je vragen hebt
je buik terug in vorm

Bengkung Bellybinding

Vroeger werden Nederlandse kraamvrouwen ook omwikkeld met speciale wikkels om het herstel van de buik te bevorderen. Tegenwoordig is dit niet meer gebruikelijk, terwijl het effect ervan nog steeds heel positief is.

De Bengkung methode komt uit Maleisië en maakt gebruik van een hele lange lap katoenen stof van wel 17 meter. Deze wordt op een speciale manier omgewikkeld en bevordert het herstel van het lichaam door de snellere afvoer van bloed, lucht en vocht. Ook werkt het ondersteunend voor het bekkengebied en kan dit dus makkelijker terug in de vorm komen van voor de zwangerschap. De bellybind laat je tussen de 6 en 24 uur zitten en je kunt beginnen vanaf de 4e dag na de bevalling. Drie bellybind sessies kost €180. Inclusief een buikmassage en -pakking met wonderolie €220.
Designed by Shiva Eyes
Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief

Volg Ons

Vraag het direct

louise@vruchtbaar.org
th-largeclosearrow-circle-o-downphone-squareenvelope-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram