Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De Eigenwijze Eetbare tuin. 2 delige cursus Wild moestuinieren

May 12 @ 19:30 - 22:00

€15
wilde vogelmuur kruiden wilde planten

donderdagavond 12 mei en 9 juni

cursus met Louise van Luijk

‘Eetbare wilde planten zijn supergezond. Sterker nog, ze bevatten doorgaans meer voedingswaarde dan de gemiddelde groente.
In deze tweedelige cursus leer je hoe je wilde en meerjarige planten en groenten integreert in jouw tuin, balkon of gemeenteperk.

We maken wilde plantenwandelingen, je leert planten te determineren, hun eigenschappen en (voedings)waarde, en we gaan aan de slag met ontwerpen.

Foto Louise 2Louise van Luijk
Ik ben Louise. Sinds ruim 12 jaar houd ik mij intensief bezig met alles wat ik ‘ecoholistisch’ noem: een balans vinden in mijzelf, met de mensen om mij heen en met de Aarde. Ik deel deze grote passie via mijn bedrijf als permaculturist, eco- en natuurcoach, holistisch doula en tijdens natuurbelevingsactiviteiten, wildplukavonturen, inspirerende workshops en groene cursussen.

Mijn kennis en wijsheid heb ik vergaard middels verschillende opleidingen: de Permacultuur Jaartraining in (2008), Opleiding kruidengeneeskunde in (2009), vele cursussen en workshops op het gebied van planten, tuinieren en zelfredzaamheid: (moes)tuinieren, voedselbossennatuurbeleving, ecologie, eetbare wilde planten, zaden oogsten, composteren, koken en meer, die mijn praktische skills hebben ontwikkeld en verbeterd. Natuurlijk heb ik veel praktijkervaring opgedaan tijdens de vele projecten die ik ben gestart: stadstuinen in Den Haag, de Haagse Zorgboerderij Pluk!, een stuk grond van bijna 2000m2 waar ik een superdiverse wilde tuin ontwikkelde, een een hectare grond waar ik drie jaar heb gewerkt aan een voedselbos. Deze kennis, wijsheid en ervaring bijeen vormt de basis voor wat ik nu doe: anderen inspireren voor een natuurlijk, holistisch leven.

 

De Eigenwijze Eetbare tuin. Wild moestuinieren.
donderdagavond 12 mei en 9 juni, 19.00 – 21.30 uur
compacte cursus met Louise van Luijk

kosten: € 50,- (€ 40,- minder-draagkrachtigen)

Locatie
Eetbaar Park Den Haag

Bestel hier je tickets

Details

Date:
May 12
Time:
19:30 - 22:00
Cost:
€15

Venue

Eetbaar Park Den Haag
Den Haag, + Google Map
View Venue Website

Organizer

Vruchtbaar
Phone:
06-12345678
Email:
info@vruchtbaar.org
View Organizer Website
Scroll to Top