Vele betekenissen

Sacred Circles & Rituals

Sacredness, een woord dat in onze moderne samenleving zo goed als verdwenen is. In het nederlands zou je het vertalen naar 'heilig'. Echter daar voel ik een gemis in betekenis. Sacred is namelijk veel meer dan 'heilig'. Wat ons betreft bevat het ook de betekenis 'verbinding' , 'aarding', 'verstilling', en 'viering'. Verbinding met elkaar en moeder aarde, aarding door te zakken in het hier en nu, verstilling door dat te ervaren wat er nu is en viering van ons zijn als mens hier op deze mooie aarde in al haar verschillende facetten.

We vieren de seizoenen, het samenzijn, het vrouw zijn, het leven, en de overgangen naar nieuwe fases.

We doen dit met behulp van sjamanistische principes en wijsheden vanuit andere oude culturen, zoals sharing circles met talkingstick, momenten van stilte en meditatie, mantra's en klankheling, natuursymboliek, en gebruik van de elementen. Bij cirkels met kinderen doen we veel verbindend spel, creatieve maaksels, liedjes en natuurgerelateerde activiteiten.

Lees meer...
Designed by Shiva Eyes
Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief

Volg Ons

Vraag het direct

louise@vruchtbaar.org
th-largeclosearrow-circle-o-downphone-squareenvelope-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram